Ваксините срещу COVID-19 се оказват изключително важни за съживяването на авиоиндустрията,

...
Ваксините срещу COVID-19 се оказват изключително важни за съживяването на авиоиндустрията,
Коментари Харесай

Авиокомпания ще вози само ваксинирани пътници

Ваксините против COVID-19 се оказват изключително значими за съживяването на авиоиндустрията, която означи спад на пасажерите в международен мащаб със 75.6%. Според шефа на австралийската Qantas „ държавните управления ще упорстват “ за имунизирани интернационалните пасажери, само че даже и да не го създадат, самолетните компании би трябвало да приложат свои лични политики, съобщи „ Би Би Си “.

„ Имаме дълг да се грижим за нашите пасажери, за нашия екипаж “, изяснява Алън Джойс. По думите му пасажерите ще са подготвени да одобряват наложителната имунизация. „ По-голямата част от нашите клиенти считат, че това е чудесна концепция – 90% от хората, които сме интервюирали, считат, че имунизирането би трябвало да е условие за пътешестване в чужбина “, сподели още изпълнителният шеф на Qantas.

Не същото обаче считат от Световната здравна организация. Директорът по цифрово здраве и нововъведения Бернардо Мариано изясни, че не утвърждават обстоятелството имунизационният паспорт да е условия за пътешестване.

За Qantas спадът на пасажерите през втората половина на 2020 година е довел до загуби за над 800 млн. $. Освен това са съкратени 8500 души от личния състав, наброяващ над 29 хиляди в дните преди пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР